Nieuws

Nieuws

door Ricky Spijkers 20 jan, 2017

2017 is inmiddels al weer enkele weken oud en de eerste goede voornemens zijn alweer gesneuveld. Naast stoppen met roken is gezond eten en afvallen het meestvoorkomende goede voornemen. Terecht, want voeding is voor je lichaam hetzelfde als benzine voor een auto. Maar hoe kun je zowel lekker en gezond eten? Wij vroegen Tilburgse chef-kok Ricky Spijkers ( Kok Spijkers ) om een aantal recepten die je thuis in je eigen keuken kunt maken.

Wees maar niet bang, ik ga hier niet de voedingscoach uithangen en ben absoluut geen gezondheidsgoeroe. Mijn motto is: never trust a skinny chef. Maar een beetje op je voeding letten kan absoluut niet kwaad. Normaliter kook ik graag met veel boter, room, spek en andere ongezonde ingrediënten. Wanneer ik bij mensen thuis kom koken, moet dit natuurlijk een feestje zijn en dan letten we niet op een paar calorieën meer of minder. Ik ben ervan overtuigd dat afwisseling en variatie belangrijk is in een gezond eetpatroon. Gezond koken kan lekker en tegelijkertijd leuk zijn. Ik zou zeggen: probeer onderstaande gerechten maar eens.

door Ricky Spijkers 10 jan, 2017

2017 is inmiddels al weer enkele dagen oud en de eerste goede voornemens zijn alweer gesneuveld. Naast stoppen met roken is gezond eten en afvallen het meestvoorkomende goede voornemen. Terecht, want voeding is voor je lichaam hetzelfde als benzine voor een auto. Maar hoe kun je zowel lekker en gezond eten? Wij vroegen Tilburgse chef-kok Ricky Spijkers ( Kok Spijkers ) om een aantal recepten die je thuis in je eigen keuken kunt maken.

Wees maar niet bang, ik ga hier niet de voedingscoach uithangen en ben absoluut geen gezondheidsgoeroe. Mijn motto is: never trust a skinny chef. Maar een beetje op je voeding letten kan absoluut niet kwaad. Normaliter kook ik graag met veel boter, room, spek en andere ongezonde ingrediënten. Wanneer ik bij mensen thuis kom koken, moet dit natuurlijk een feestje zijn en dan letten we niet op een paar calorieën meer of minder. Ik ben ervan overtuigd dat afwisseling en variatie belangrijk is in een gezond eetpatroon. Gezond koken kan lekker en tegelijkertijd leuk zijn. Ik zou zeggen: probeer onderstaande gerechten maar eens.

door Ricky Spijkers 02 dec, 2016

Aankomend weekend is het zover, de dagen waarop menig Tilburgse thuiskok urenlang in de keuken staan. Kok Spijkers ging op zoek naar typische Tilburgse lekkernijen, om zo een mooi kerstdiner samen te stellen. Want zeg nu eerlijk, wat is nu leuker dan lekker op zijn Tilburgs bikken met kerst?

De Tilburgse keuken staat niet bekend als geweldig culinair, maar we hebben zeer zeker wat heerlijke lekkernijen waar we als Tilburg om bekend staan of die wij in Tilburg allemaal kennen. Den Bosch heeft de Bossche bol, Amsterdam de van Dobben kroket, Zeeland heeft de Zeeuwse bolus. Tilburg heeft natuurlijk het Toeper toetje, Kruikenbier, Schrobbelèr, Jodenvet, de nieuwjaarskoeken en meer. Wil jij je familie en vrienden tijdens Kerst laten zien wat Tilburg nog meer in huis heeft? Maak dan dit écht Tilburgse kerstdiner.

door Ricky Spijkers 20 jul, 2016
De Tilburgse kermis is dé grootste kermis van Nederland. Vanuit de organisatie van Kermis FM werd mij gevraagd om elke kermis dag een nieuw verrassend smaakexplosief gerecht te verzinnen. Van sushi van snoeppapier tot popcorn met pizza smaak, je kan het zo gek niet bedenken!
door Ricky Spijkers 29 feb, 2016

Nadat we in december de Brewmaster Dinner met KraftBier bezochten, waren we enorm enthousiast. Heerlijke smaakcombinaties, een enthousiaste brouwer en leuk gezelschap. Dat beloofde wat voor de nieuwe editie met Triporteur, een Belgische brouwerij die onderdeel uitmaakt van   B.O.M. Brewery .

Op woensdagavond 24 februari druppelen we rond 18:00 uur Slagroom Eten & Drinken aan het Piusplein binnen. Na een koude Jupiler wordt het eerste biertje van Triporteur al uitgeserveerd; de   ”Wild and Funky” . Dit is een heerlijk verfrissend biertje met champagne en cider invloeden. Een lekkere binnenkomer.

Rond 18:30 uur worden we naar tafel begeleid waarna Albert Schuermans, samen met Bjorn Jansen initiatiefnemer van het Brewmaster Dinner, de avond opent. Hierna neem Bert van Hecke, eigenaar van B.O.M. Brewery, het woord over. Wat volgt is een héél enthousiast verhaal van een brouwer die echt heel zijn ziel en zaligheid in zijn bieren stopt. Leuke feitjes: B.O.M. Brewery bakt zijn eigen mout.

Ook opvallend aan de bieren van Triporteur zijn de etiketten op de fles. Deze worden in samenwerking met een striptekenaar ontworpen en ook afgedrukt op bierviltjes. Wanneer je deze bierviltjes naast elkaar legt krijg je één langwerpige striptekening.

Voor het eerst wordt het Brewmaster Dinner twee dagen georganiseerd, en succesvol. Want zowel op dinsdag- als woensdagavond zit Slagroom helemaal vol met hongerige en dorstige bierliefhebbers.

door Ricky Spijkers 10 dec, 2015

Woensdagavond 9 december stond  Slagroom Eten en Drinken  in het teken van de zesde editie van het Brewmaster Dinner. Het concept is simpel en duidelijk: tweemaandelijks komt een brouwer op visite om zijn bieren te presenteren en daaromheen maakt Ricky Spijkers, chef-kok van Slagroom, een 4-gangen menu. Wij waren aanwezig bij deze editie.

Het Brewmaster Dinner is een een knipoog naar de bekende Winemakers Dinners. Het initiatief is in het leven geroepen door Albert Schuermans, eigenaar van Drankenhandel Albert Schuermans en  Whyn  en Bjorn Jansen van Slagroom Eten en Drinken. En met succes! Het Brewmaster Dinner biedt plaats aan 50 gasten en deze zitten er steevast iedere editie, ook afgelopen woensdagavond.  KraftBier  presenteerde bieren die inmiddels op de markt zijn gebracht en nam ook een aantal bieren mee die nog niet verkrijgbaar zijn.

door Ricky Spijkers 03 nov, 2015
In Chef’Special stellen we een willekeurig aantal vragen aan een chefkok, werkend in de Tilburgse horeca. Als chefkok van café slagroom, brandpunt en bolle mocht ik deze nieuwe rubriek bij Smakelijk TIlburg aftrappen. 

Het interview lees je hier terug

Nieuws

door Ricky Spijkers 20 jan, 2017

2017 is inmiddels al weer enkele weken oud en de eerste goede voornemens zijn alweer gesneuveld. Naast stoppen met roken is gezond eten en afvallen het meestvoorkomende goede voornemen. Terecht, want voeding is voor je lichaam hetzelfde als benzine voor een auto. Maar hoe kun je zowel lekker en gezond eten? Wij vroegen Tilburgse chef-kok Ricky Spijkers ( Kok Spijkers ) om een aantal recepten die je thuis in je eigen keuken kunt maken.

Wees maar niet bang, ik ga hier niet de voedingscoach uithangen en ben absoluut geen gezondheidsgoeroe. Mijn motto is: never trust a skinny chef. Maar een beetje op je voeding letten kan absoluut niet kwaad. Normaliter kook ik graag met veel boter, room, spek en andere ongezonde ingrediënten. Wanneer ik bij mensen thuis kom koken, moet dit natuurlijk een feestje zijn en dan letten we niet op een paar calorieën meer of minder. Ik ben ervan overtuigd dat afwisseling en variatie belangrijk is in een gezond eetpatroon. Gezond koken kan lekker en tegelijkertijd leuk zijn. Ik zou zeggen: probeer onderstaande gerechten maar eens.

door Ricky Spijkers 10 jan, 2017

2017 is inmiddels al weer enkele dagen oud en de eerste goede voornemens zijn alweer gesneuveld. Naast stoppen met roken is gezond eten en afvallen het meestvoorkomende goede voornemen. Terecht, want voeding is voor je lichaam hetzelfde als benzine voor een auto. Maar hoe kun je zowel lekker en gezond eten? Wij vroegen Tilburgse chef-kok Ricky Spijkers ( Kok Spijkers ) om een aantal recepten die je thuis in je eigen keuken kunt maken.

Wees maar niet bang, ik ga hier niet de voedingscoach uithangen en ben absoluut geen gezondheidsgoeroe. Mijn motto is: never trust a skinny chef. Maar een beetje op je voeding letten kan absoluut niet kwaad. Normaliter kook ik graag met veel boter, room, spek en andere ongezonde ingrediënten. Wanneer ik bij mensen thuis kom koken, moet dit natuurlijk een feestje zijn en dan letten we niet op een paar calorieën meer of minder. Ik ben ervan overtuigd dat afwisseling en variatie belangrijk is in een gezond eetpatroon. Gezond koken kan lekker en tegelijkertijd leuk zijn. Ik zou zeggen: probeer onderstaande gerechten maar eens.

door Ricky Spijkers 02 dec, 2016

Aankomend weekend is het zover, de dagen waarop menig Tilburgse thuiskok urenlang in de keuken staan. Kok Spijkers ging op zoek naar typische Tilburgse lekkernijen, om zo een mooi kerstdiner samen te stellen. Want zeg nu eerlijk, wat is nu leuker dan lekker op zijn Tilburgs bikken met kerst?

De Tilburgse keuken staat niet bekend als geweldig culinair, maar we hebben zeer zeker wat heerlijke lekkernijen waar we als Tilburg om bekend staan of die wij in Tilburg allemaal kennen. Den Bosch heeft de Bossche bol, Amsterdam de van Dobben kroket, Zeeland heeft de Zeeuwse bolus. Tilburg heeft natuurlijk het Toeper toetje, Kruikenbier, Schrobbelèr, Jodenvet, de nieuwjaarskoeken en meer. Wil jij je familie en vrienden tijdens Kerst laten zien wat Tilburg nog meer in huis heeft? Maak dan dit écht Tilburgse kerstdiner.

Meer posts
Share by: